Volledig scherm
Gerco Schröder deed het rustig aan met Eurocommerce New Orleans. Foto: René Banierink

Bruggink is iedereen te snel af in Paderborn

PADERBORN - Gert-Jan Bruggink heeft vrijdagavond de voornaamste rubriek van de dag van de E.on Weser Westfalen Challenge in Paderborn gewonnen.

De springruiter uit De Lutte was met Cash jr., vijftien jaar intussen, de beste van 52 combinaties in de Paderborner Speed Cup. Hij versloeg de Duitser Jan Wernke met Lorelli en landgenoot Albert Zoer met Vigo.

Formeel was de vlak voor hem gestarte Wernke, die als een dolleman door het parcours in het Duitse stadspark ging, sneller dan Bruggink. Maar de jonge Duitser maakte op de laatste hindernis een fout en kreeg daardoor vier seconden extra aan de broek. Dat was precies genoeg voor de ook altijd snelle Bruggink om er nog onder te duiken.

“Opa doet het nog best, hij komt bijna altijd met een prijs thuis”, lachte Bruggink, die 2500 euro mocht ophalen. "Als we thuis komen, zeggen ze op stal weer: het was weer cash met cash."

"Het is een speciaal paard. Ik zeg altijd maar zo: ik kan niet met Cash maar ik kan ook niet zonder hem. Hij is nog topfit en als hij een goede dag heeft, is hij altijd goed voor een zege. Bij het inrijden had ik het al wel in de gaten, hij was heel speels en dan kun je er op rekenen."

Onlangs in Hachenburg was Bruggink ook al spekkoper met Cash op de vrijdag. "Maar op zondag was het extreem warm. Ik haalde hem voor de proef uit de stal en toen was hij al heel loom. Toen we een rondje hadden losgereden zweette hij al over heel zijn lijf. En na het eerste oefensprongetje reageerde hij zo lauw, dat ik maar weer richting de box ben gereden. Dan heeft het geen zin hem nog te plagen want dan komt er toch niks van terecht. Dat hoeft op zijn leeftijd niet meer, hij heeft al genoeg gedaan. Zijn fokker houdt bij hoeveel hij gewonnen heeft in zijn leven en volgens hem zit hij al dik over de 50.000 euro. Zolang hij het leuk vindt, nemen we hem mee op concours en daarna mag hij bij ons van zijn oude dag genieten."

Brugginks partner Pia-Luise Aufrecht heeft Primeval Wings overgenomen en met hem had de Duitse amazone een springfoutje waardoor haar tijd niet bij de besten hoorde. Hetzelfde overkwam Gerco Schröder die het met Eurocommerce New Orleans sowieso erg kalm aan deed.

Volledig scherm
Pia-Luise Aufrecht met Primeval Wings. Foto: René Banierink
Volledig scherm
Gert-Jan Bruggink wordt met Cash jr. gehuldigd na zijn zege in de Paderborner Speed Cup. Foto: René Banierink
Volledig scherm
Gert-Jan Bruggink draait met Cash jr. naar het scherm voor het luisteren van het Wilhelmus. Foto: René Banierink
  1. Ter Mors zit na tegenslagen weer lekker in haar vel:  'Dat is mij heel wat waard’
    WK sprint

    Ter Mors zit na tegensla­gen weer lekker in haar vel: 'Dat is mij heel wat waard’

    Jorien ter Mors is ergens goed in waarin ze eigenlijk helemaal niet wil uitblinken: klimmen uit een (diep) dal. ,,Ja, wat dat betreft kun je me wel een ervaringsdeskundige noemen", zegt de drievoudig olympisch kampioene met de nodige zelfspot in Hamar, waar komend weekend de WK Allround & Sprint worden gehouden. ,,De laatste jaren heb ik dat helaas iets te veel moeten doen. Ik weet dus inmiddels wel hoe ik moet terugkomen na tegenslag."