Volledig scherm
© Ron Jonker

BZC blameert zich bij SVH

WATERPOLOROTTERDAM – De waterpoloërs van Schuurman BZC moeten nog vol aan de bak om het eredivisieschap voortijdig veilig te stellen. In de eerste ronde van de degradatiepoule blameerde de Borculose formatie zich zaterdagavond bij SVH: 14-13. Zondagmiddag kan BZC zich revancheren in het eigen Timpke.

De onderste vier ploegen van de eredivisie spelen in een zogenaamde play down om één degradatieplaats. BZC de nummer negen van de ranglijst had op papier een eenvoudige opgave met hekkensluiter SVH. De Rotterdamse formatie had het hele seizoen slechts één punt behaald. Uitgerekend tegen BZC.

Complete afgang

Coach Barry Wittenbernds verwachtte vooraf geen problemen, maar kwam tijdens de eerste wedstrijd bedrogen uit. BZC begon nog wel goed, kwam ook op een 3-1 voorsprong, maar moest bijna het complete restant van het duel in de achtervolging. Bij 7-4 aan het einde van de eerste helft dreigde zelfs een complete afgang.

Zo ver liet BZC het niet komen. Op 2.42 voor het einde kwamen de Achterhoekers weer eens op voorsprong: 12-13. In het restant was er een negatieve hoofdrol voor Robert Beskers. Binnen anderhalve minuut werd hij drie keer bestraft met een definitieve uitsluiting als gevolg. Bij de eerste tijdstraf kwam SVH op gelijke hoogte. De tweede straf voor Beskers werd onmiddellijk gevolgd door de derde met een strafbal voor SVH als resultaat. De benutte strafworp velde het vonnis over BZC.

Zondag om 16.00 uur moet BZC met twee doelpunten verschil winnen om zich veilig te spelen. Zo niet wacht een nieuw tweeluik met de verliezer van de dubbele confrontatie tussen ZPB en Amersfoort.