Aleksandar Mitrovic (midden) scoorde drie keer voor BZC
Volledig scherm
Aleksandar Mitrovic (midden) scoorde drie keer voor BZC © Arjan Gotink

BZC klimt een plek na zege bij De Ham

WATERPOLO/KROMMENIE - De dubbele speelronde heeft Schuurman/BZC een plekje winst op de ranglijst opgeleverd. Na de 12-8 nederlaag op zaterdag bij Het Ravijn, won BZC een dag later bij De Ham, waardoor de Borculose formatie klom naar de achtste positie.

Die achtste plek is uiterst belangrijk aan het einde van de competitie, aangezien de bovenste acht ploegen strijden om de landstitel en de onderste vier tegen degradatie. De overwinning van BZC bij de nummer tien De Ham was daarom van eminent belang. Doordat verre buur Het Ravijn won van SVH steeg BZC van negen naar acht en is het op gelijke hoogte gekomen met ZVL. Laat dat nu net de tegenstander van komende zaterdag zijn.

Goed te maken

BZC had ook wat goed te maken na de thuisnederlaag tegen De Ham. Dat was nog zonder Mika Smelt en Aleksander Mitrovic. Sinds het duo in januari (weer) is aangesloten heeft BZC meer body, meer ervaring en meer uithoudingsvermogen. Dat laat de ploeg van coach Klaas Zwaan nog niet altijd zien, maar tegen De Ham speelde BZC zeer gedisciplineerd.

Waar De Ham grossierde in tijdstraffen verdedigde BZC zuiver en geconcentreerd. Het enige verwijt dat de Achterhoekse formatie gemaakt kon worden was dat het de overvloed aan overtalsituaties slechts sporadisch bekroonde met een treffer. 

Afstand nemen

Tot aan de rust lukte het BZC zelfs niet om afstand te nemen (3-3). Mika Smelt (2) en Youri Roolvink zorgden er pas in de derde periode voor dat BZC richting een overwinning koers kon zetten. Na de 3-6 deed De Ham nog een keer iets terug, maar Aleksander Mitrivic gooide met twee treffers in de vierde periode de wedstrijd in het slot.