Aleksander Mitrovic.
Volledig scherm
Aleksander Mitrovic. © Arjan Gotink

BZC na rust weggeblazen

GOUDA – De waterpoloërs van Schuurman BZC konden een goed begin bij GZC Donk geen vervolg geven. Na rust werd de Borculose ploeg weggespeeld: 13-5. Na twee duels in de eredivisie staat BZC op drie punten.

BZC wist vooraf dat het een moeilijke opgave zou worden in Gouda. Ondanks dat Donk in de eerste competitieronde slechts één! keer had gescoord bij De Zaan is het op voorhand een van de titelkandidaten. BZC daarentegen zal het moeilijk genoeg krijgen de degradatiepoule met de onderste vier teams van de eredivisie te ontlopen. Desondanks was er tussen beide teams in de eerste twee perioden nauwelijks verschil. Met dank aan Aleksander Mitrovic. De enige Achterhoekse aanwinst van naam en faam nam alle Borculose treffers voor zijn rekening voor de 5-4 ruststand.

Daarna ging het echter snel in Gouda. Na de derde periode was het al 9-4. BZC stond erbij en keek er naar, want incasseerde in die fase slechts één tijdstraf. Donk liep in het laatste kwart nog verder weg, waarbij alleen Dynand Muller nog iets terugdeed.