Volledig scherm
Schuurman BZC (archieffoto) © Orange Pictures

BZC nog niet veilig

BORCULO - De waterpoloërs van Schuurman BZC moeten nog vol aan de bak om ook volgend seizoen eredivisie te kunnen spelen. In de eerste ronde van de degradatiepoule verloor BZC de dubbele confrontatie tegen SVH. Na de 14-13 nederlaag op zaterdag in Rotterdam, ging het zondagmiddag in eigen huis opnieuw mis: 8-4. Daardoor wacht allereerst een tweestrijd met ZPC Amersfoort. Wordt die horde genomen, volgt de confrontatie met Den Haag, de nummer twee van de eerste klasse voor één plek in de eredivisie.

De opgave leek voor BZC op papier zo eenvoudig. Als nummer negen van de reguliere competitie moest de eerste ronde van de zogenaamde play out tegen nummer 12 en hekkensluiter SVH geen probleem opleveren. Maar de Borculose formatie kwam bedrogen uit. In een waar doelpuntenfestijn in Rotterdam ging het zaterdag al mis. Maar de nadelige marge van slechts één treffer bood wel alle perspectief voor de thuiswedstrijd.

In ‘t Timpke kon BZC geen moment rustig ademhalen, omdat de achterstand reeds was goedgemaakt. Sterker nog, BZC kwam alleen bij 1-0 op voorsprong en moest het restant van de wedstrijd voortdurend in de achtervolging. Kansen kreeg de ploeg van trainer Barry Wittenbernds voldoende, maar de ballen wilden er maar niet in. Het trio buitenlanders, waarmee SVH zich in de winterstop heeft versterkt, was een stuk accurater en trokken de kar bij SVH. Bij rust was de schade voor BZC nog te overzien (1-2), bij 3-7 vlak na het begin van de laatste periode was het duel gespeeld.