Volledig scherm
Keeper Beskers van BZC. © Jan Houwers

BZC wint in Amersfoort

AMERSFOORT - Na twee gelijke spelen en een nederlaag hebben de waterpoloërs van Schuurman BZC weer een overwinning geboekt. In Amersfoort werd de gelijknamige ZPC met 8-7 verslagen.

Ondanks het minimale verschil in de eindstand kwam de overwinning van BZC nooit in gevaar. De Borculose formatie opende met twee treffers van Youri Roolvink en verkeerde vanaf dat moment altijd in gewonnen positie. Bij 2-5 aan het begin van de derde periode leek er zelfs helemaal geen vuiltje aan de lucht voor BZC. Een kleine vijf minuten voor tijd was het verschil zelfs nog groter toen Roolvink met zijn derde treffer voor 4-8 zorgde. Op dat moment liet BZC de teugels wat vieren en kon ZPC nog iets terug doen. De 7-8 viel echter met minder dan een halve minuut op de klok zodat de Achterhoeksers de zege eenvoudig veilig konden stellen.

  1. In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    In beeld: lopen, fietsen en schaatsen bij Winter Triatlon Twente

    ENSCHEDE/HENGELO - Eerst de longen uit je lijf lopen, daarna flink trappen op de fietspedalen en als afsluiter schaatsen. Dit deden honderden deelnemers zaterdag in en rondom IJsbaan Twente in Enschede, tijdens de tiende editie van Winter Triatlon Twente. Het Nederlands Kampioenschap was voor individuele deelnemers die meededen aan de kwart triatlon, geen dertig maar twintig kilometer schaatsen. Geniet hieronder na aan de hand van prachtige foto's van onze fotograaf Lars Smook.