Rob Maathuis is trots dat ‘zijn’ CSI Twente is aangewezen als organisatie van een halve finale van een nieuwe Europese wedstrijdserie voor landenteams.
Volledig scherm
Rob Maathuis is trots dat ‘zijn’ CSI Twente is aangewezen als organisatie van een halve finale van een nieuwe Europese wedstrijdserie voor landenteams. © Robin Hilberink

CSI Twente in Geesteren krijgt halve finale ‘Europa League’

GEESTEREN - Het paardensportevenement CSI Twente is aangewezen als locatie van de halve finale van een nieuwe Europese wedstrijdserie voor landenteams.

„De paardensport heeft al de Nations Cup, zeg maar de Champions League. De nieuwe competitie is het niveau daar onder, dus de Europa League”, zegt CSI-directeur Rob Maathuis. „En wij CSI Twente zijn aangewezen als organisatie van een halve finale.”

Erkenning en beloning

Het hippisch evenement net buiten Geesteren was vorig jaar eenmalig het decor van de enige landenwedstrijd in Nederland, de FEI Nations Cup. Het visitekaartje dat op Erve Maathuis werd afgegeven heeft onder meer tot de toekenning van de nieuwe Europese competitie geleid. „Dit is zeker een erkenning en beloning voor vele jaren werk. Geesteren staat niet alleen in een mooi lijstje met grote steden als Athene, Sofia, Wenen, Warschau en Lissabon, we zijn zelfs als locatie voor een halve finale aangewezen”, aldus Maathuis. De andere halve finale is in een nieuw Italiaans hippisch centrum nabij Turijn.

De nieuwe internationale wedstrijdserie voor landenteams valt onder de Europese Equestrian Federation (EEF), waarbij 39 federaties zijn aangesloten. Het doel van de EEF is om paardensportwedstrijden in Europa te promoten en kwalitatief te verbeteren.

Twee topwedstrijden

De wedstrijden in Geesteren hebben plaats gedurende het jaarlijkse concours CSI Twente, dit jaar van 1 tot en met 5 juli. Dankzij de halve finale telt de 46ste editie ditmaal twee topwedstrijden: op vrijdag de traditionele Grote Prijs van Twente, op zondag de EEF-serie. Daaraan doen combinaties van de tien beste landen van West- en Noord-Europa mee.