Volledig scherm
Dennis Coenen wint de 62e Ronde van Overijssel in Rijssen. © VI Images

Derde plaats voor Lammertink in Ronde van Overijssel

RIJSSEN - Maurits Lammertink is zaterdagmiddag derde geworden in de Ronde van Overijssel. De renner uit Enter zag de Belg Dennis Coenen van het Leopard Development Team de 62e editie van de wielerklassieker op zijn naam schrijven.

Maurits Lammertink maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners die in de finale was ontstaan. De Tukker van de Jo Piels-formatie had daarbij gezelschap van ploeggenoot Sjors Roosen. Beiden moesten het opnemen tegen de rappe Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot, Pjotr Havik en de onbekende Belg Dennis Coenen. In de straten van Rijssen, na twee plaatselijke omlopen, zette Roosen aan. Vermeltfoort sprong naar zijn wiel, waarop Lammertink ook reageerde. ,,Maar ik had geen rekening gehouden met die Coenen. Ik kende hem niet, wist niets van hem'', aldus Lammertink over de Belg die als beste reageerde op de aanval van Roosen. Coenen trok door en wist op de streep Vermeltfoort en Lammertink voor te blijven. Vlak daarachter finishte het peloton. ,,Ik heb een verkeerde keuze gemaakt'', baalde Lammertink over zijn derde plaats in Overijssels Mooiste. ,,Natuurlijk had ik hier willen winnen, we waren bovendien met z'n tweetjes in overtal in de kopgroep.''

De winnaar van de 62e Ronde van Overijssel had daar geen boodschap aan. ,, Het was alles of niets'', sprak de 22-jarige Belg na afloop. ,,Ik heb gegokt en dat is goed uitgepakt'', glunderde Dennis Coenen, die afgelopen week nog deelnam aan de Ronde van Bretagne. Zijn zege in Rijssen was zijn eerste overwinning.

Lammertink werd nog wel extra gehuldigd na afloop. In Vriezenveen won hij de sprint van het Dorp van de Ronde.

Uitslag 62e Ronde van Overijssel.

Rijssen. 1. Dennis Coenen, 2. Coen Vermeltfoort, 3. Maurits Lammertink, 4. Pjotr Havik, 5. Sjors Roosen, 6. Geert van der Weijst, 7. Egigijs Juodvalkis, 8. Lars van der Haar, 9. Maarten van Trijp, 10. Dylan Groenewegen; 53. Stephen van de Berg (Rijssen), 102. Mark Olieman (Enschede), 106. Jelle Wolsink (Hengelo), 112. Mats Boeve (Nijverdal), 114. Xaf Houwers (Aalten), 115. Bor Houwers (Aalten), 120. Mathijs Boerrigter (Goor), 121. Nick Kweldam (Aalten), 126. Wim Kleiman (Almelo).
38 renners haalden de streep niet.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement