Volledig scherm
Saake Nijhuis van Schuurman BZC. © Marcel ter Bals

Doelman Nijhuis stopt per direct bij BZC

WaterpoloBORCULO - De strubbelingen binnen Schuurman BZC nemen steeds grotere vormen aan. Enkele dagen na het ontslag van coach Barry Wittenbernds is doelman Saake Nijhuis per direct gestopt. Het gebeurt allemaal pal voor de beslissende duels om de plek in de eredivisie veilig te stellen.

Zowel Wittenbernds als Nijhuis kwam voor aanvang van het seizoen over van ZPC Amersfoort. Uitgerekend de club waartegen dit weekeind het eredivisieschap op het spel staat. De verliezer van de dubbele confrontatie degradeert, de winnaar speelt een weekend later nog tegen Waterpolo Den Haag.

Geen vertrouwen

Het ontslag van Wittenbernds en de beslissing van Nijhuis staan overigens los van elkaar. De doelman voelt geen enkel vertrouwen meer, nu hij op voorhand voor de duels tegen Amersfoort is gepasseerd ten faveure van oud-doelman Robert Beskers. ,,Ik voelde het al aankomen en heb Robert op de man af gevraagd of het klopte. Hij bevestigde mijn gevoelens. Robert wilde zelf overigens niet, maar heeft in het belang van de club gekozen.”

Moeilijke start

Quote

Op voorhand mij passeren gaat te ver. Daarom heb ik besloten per direct te stoppen

Saake Nijhuis

Nijhuis kende een moeilijke start van het seizoen en werd toen regelmatig al vervangen door Beskers. ,,Maar dat was tijdens de wedstrijden. Als ik niet goed speel, kan ik daar ook vrede mee hebben. Maar op voorhand mij passeren gaat te ver. Daarom heb ik besloten per direct te stoppen.”

Rentree

Nijhuis had zijn rentree bij zijn oude club heel anders voorgesteld. Hij werd gehaald om Beskers definitief te vervangen. De oud-doelman wilde het als speler proberen. ,,Maar het vertrouwen in de club is nu weg. Ik stop een half jaar en zie dan wel of het weer begint te kriebelen.”