Volledig scherm
Nicol Kooiker © Lars Smook

DSVD speelt zich veilig bij Borhave

HANDBALBORNE - De vrouwen van DSVD hebben zich zaterdagavond veilig gespeeld met een 26-25 overwinning op bezoek bij Borhave. De bezoekers uit Deurningen hielden het spannend tot het eind in Borne. Pas in de slotseconden werd de wedstrijd beslist.

In de laatste vier seconden kreeg DSVD een strafworp. Die werd benut door Nicol Kooiker, waardoor de bezoekers alsnog aan het langste eind trokken.

DSVD was vanaf het startsignaal de leidende partij. De ploeg kwam snel op 0-2. Halverwege de eerste helft stond DSVD met zes doelpunten voor: 6-12. Bij rust stond het 13-9 voor de bezoekers.

Borhave speelde slordig, maakte veel overtredingen en veel fouten passes. Schoten gingen ver naast of hoog over. Daarnaast pakte DSVD-keepster Sabine Booijnk een aantal ballen. Toch kwam Borhave geleidelijk aan beter in het spel. De thuisploeg bracht de achterstand terug en kwam zelfs op voorsprong. DSVD gaf echter niet op en trok de wedstrijd alsnog naar zich toe. Door de zege is de ploeg uit Deurningen nu zeker van lijfsbehoud.

Borhave - DSVD 25-26 (9-13).