Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Eerste thuisnederlaag Jolly Jumpers

BASKETBALTUBBERGEN – De basketbalsters van Jolly Jumpers zijn de ongeslagen thuisstatus kwijt. Na zeges tegen Grasshoppers en Haren volgde zaterdag een kansloze nederlaag tegen Binnenland: 62-87.

Met de twee thuiszeges en het verlies pas na verlenging in Bemmel nam Jolly Jumpers een gezonde portie zelfvertrouwen mee voor het duel tegen Binnenland. De Tubbergse formatie is immers niet meer een van de lelijke eendjes van de eredivisie, maar tegenwoordig voor elk team een geduchte tegenstander.

Tegen Binnenland kon Jolly Jumpers die status echter niet waarmaken. De gasten begonnen beter aan het duel en namen een 16-4 voorsprong. Jolly Jumpers kwam nog een keer dichterbij tot 14-19, maar daarna liep het verschil snel op. Bij rust was het verschil nog enigszins te overzien (29-44), maar toen de Tubbergse formatie er in het derde kwart niet in slaagde de kloof wat kleiner te maken, was het duel voortijdig beslist. Binnenland had voor het laatste kwart al een voorsprong van bijna twintig punten (48-66) en liet Jolly Jumpers vervolgens niet meer in de wedstrijd komen.