Volledig scherm
Ellen Jansen was twee keer trefzeker © Ajax Vrouwen

Ellen Jansen beleeft 'droomdebuut' bij Ajax Vrouwen

AMSTERDAM - Het was vrijdag even wennen tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie Vrouwen. De Markelose spits Ellen Jansen stond niet op het veld bij FC Twente, maar bij regerend landskampioen Ajax.

Bij haar competitiedebuut in het rood met witte shirt was Jansen op de Toekomst in Amsterdam meteen trefzeker. Ze scoorde tegen PEC Zwolle de 1-0 en ook de tweede treffer kwam van de voet van Jansen.

Munsterman en Van Es

Een andere Tukker op het veld in Amsterdam was Marthe Munsterman. De middenvelder uit Hengelo kwam afgelopen zomer over van Everton. Een andere 'oud-Tukker' bij Ajax is Kika van Es. De verdediger speelde vorig seizoen nog in Hengelo. 

Dromen

De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-1 van PEC Zwolle. Jansen was blij met haar aandeel. "Ik ben zeer tevreden. Ik had dit competitiedebuut voor Ajax alleen maar kunnen dromen.''

Vrijdag 21 september komt Ajax naar Hengelo, voor de topper tegen FC Twente.

  1. Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    SCHAFFHAUSEN (ANP) - In al het feestgedruis bij de Nederlandse voetbalsters liep één speelster een tikkeltje beteuterd rond. Nico-Jan Hoogma, de directeur topvoetbal bij de KNVB, had oog voor Jill Roord en gaf de 21-jarige middenveldster een stevige knuffel. ,,Ik heb heel lang op deze kans gewacht, ik keek er enorm naar uit. En toen kwam al na een paar minuten een einde aan, dat is heel pijnlijk’', zei Roord. ,,Ik ben nu nog wat ingetogen, maar dat gaat wel voorbij. Ik heb ook al veel zin in het feestje straks.’'