Volledig scherm
© Toma Tudor

Eredivisie lonkt voor volleyballers Webton Hengelo

HENGELO – De volleyballers van Webton Hengelo spelen volgend seizoen mogelijk in de eredivisie. De formatie van trainer Rinke Olthof eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in de topdivisie. Omdat zowel kampioen Peelpush als nummer twee DIO/Bedum afzien van promotie, is Hengelo de volgende vereniging die in aanmerking komt voor het ticket voor het hoogste niveau.

Haalbaarheid
Webton Hengelo heeft de uitnodiging in beraad en onderzoekt momenteel de haalbaarheid van het spelen op het hoogste niveau. ,,Maandagavond hebben we met spelers en staf bij elkaar gezeten om te kijken of we het sportief zien zitten”, zegt Jaap Heerze, voorzitter van de stichting Webton Top Volleybal. ,,We denken dat we in staat zijn om een aantal teams onder ons te houden. Daarnaast moet het ook organisatorisch haalbaar zijn. De bond stelt strenge regels, de komende tijd willen we onderzoeken of we daaraan kunnen voldoen.”

OSG-hal
Een ander heikel punt is de speellocatie van Webton Hengelo. Het team werkt nu haar wedstrijden af in de OSG-hal, maar deze voldoet niet aan de eisen voor het spelen in de eredivisie. Webton Hengelo krijgt daar nu nog dispensatie voor, maar het is de vraag of het dat ook op het hoogste niveau krijgt.

Webton Hengelo moet de bond uiterlijk vrijdag 3 juni laten weten of het ingaat op de invitatie om uit te komen in de eredivisie.