Volledig scherm
© Eurosped

Eurosped contracteert midspeelster Colinda Makken

ALMELO - Met het vastleggen van Colinda Makken op de mid-positie heeft Eurosped de selectie voor het komend seizoen bijna rond. De 22-jarige, 1,84m lange mid-speelster komt over van eerstedivisionist Reflex Kampen.


Eerder deze zomer contracteerde Eurosped al Charlotte Haar (spelverdeelster, komt over van het Talentteam Papendal/Arnhem), Carlijn Koebrugge (midden, komt van Springendal Set-Up ’65), Rinske Hofste (passer/loper, komt van Rivo Rijssen) en Kim de Wild (libero van Peelpush).

Daniëlle Nouwen (Hermes Oostende – BE), Lea van Rooijen (Sliedrecht Sport), Sterre van Doorn (Alterno) en Romee Polman zijn vertrokken.

Makken is blij met haar nieuwe club: ,,Ik stond op het punt in mijn carrière dat ik meer uitdaging wilde, mezelf wilde verbeteren. Ik was daarom al in gesprek met een andere eredivisieclub maar toen Eurosped zich bij me meldde, raakte ik meteen enthousiast. Ik zie het spelen bij Eurosped als een grote kans om mezelf te ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en mijn techniek verder te verbeteren. Natuurlijk is het daarbij een prettige gedachte om onder Jan Berendsen te trainen.” aldus de midspeelster.

Berendsen is ook blij met de komst van Makken: ,,Colinda is zeer ambitieus en heeft talent om zich te ontwikkelen tot een goede speelster op de mid-positie. We hebben er vertrouwen in dat ze zich snel zal aanpassen aan het volleybal op eredivisieniveau en van waarde wordt voor het team”.