Volledig scherm
© Robin Hilberink

Eurosped delft onderspit in Sliedrecht

volleybalSLIEDRECHT – De volleybalsters van Eurosped zijn er niet in geslaagd hun tweede overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Jan Berendsen ging met 3-1 onderuit bij regerend landskampioen Sliedrecht Sport.

Beide teams deden in de eerste set weinig voor elkaar onder, maar in de eindfase lukte het Eurosped een gaatje te slaan. De Vroomshoopse formatie kwam bij 24-21 op setpunt. Sliedrecht kwam nog een puntje terug, maar moest daarna buigen voor Eurosped.

In de sets die volgden zag Eurosped toe hoe Sliedrecht steeds een paar punten wegliep. Met name in de tweede set was het verschil groot (25-14). In set drie en vier konden de bezoekers beter in de buurt van de thuisploeg blijven, maar met 25-22 en 25-21 besliste Sliedrecht de wedstrijd in haar voordeel.

Statistieken:

Sliedrecht Sport – Eurosped 3-1

Sets: 22-25, 25-14, 25-22, 25-21.
Scores Eurosped: Oude Luttikhuis 17, Knijff 13, Duteweert 7, Beach 7, Doornenbal 5, Wopereis 4, Gommans 3.

  1. Noëlle Droste derde op EK

    Noëlle Droste derde op EK

    Noëlle Droste, speelster van basketbalvereniging Jolly Jumpers uit Tubbergen, is met het Nederlands team onder 20 derde geworden op het Europees kampioenschap basketbal in Hongarije. Oranje, met Droste in de basis, won de strijd om het brons met 65-60 van Italië. Het was voor Droste al het vijfde Europees kampioen in een vertegenwoordigend Nederlands team. De center brak afgelopen seizoen definitief door in de hoofdmacht van Jolly Jumpers waarmee ze naar de eredivisie promoveerde. In de finale van de play offs werd Droste met veertien punten topscorer.