Volledig scherm
Dagmar Boom. © Talentteam

Eurosped haalt ook Boom op bij Talentteam

volleybalVROOMSHOOP – Eurosped heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Dagmar Boom. De 1.83 meter lange passer-loper is al de vierde nieuwkomer bij de Vroomshoopse eredivisionist. Net als Laura de Zwart, Susanne Kos en Vera Mulder komt ook Boom over van het Talentteam.

De 17-jarige Boom kwam de afgelopen twee jaar uit in het Talentteam, maar reisde vorig jaar ook al met de A-selectie van het Nederlands vrouwenteam mee naar de Montreux Masters. De passer-loper kijkt uit naar haar eerste seizoen in Vroomshoop. “Stiekem had ik al gehoopt dat ik benaderd zou worden door Eurosped. Je kan je dus wel voorstellen dat ik enorm blij was toen dat ook gebeurde. Het gesprek met Diane Rademaker en Jan Berendsen bevestigde mijn ideeën over het topsportklimaat bij Eurosped, net zoals de training die ik meegedaan heb. Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen.”

Knokken

Boom, afkomstig uit het Limburgse Leunen, beseft dat ze flink aan de bak moet bij Eurosped. “Het zal knokken worden voor een plek in het team maar die uitdaging ga ik graag aan. Ik wil me graag bewijzen en stappen maken in mijn ontwikkeling. Natuurlijk hoop ik bij Eurosped zover te groeien dat ik uiteindelijk de stap naar een topclub in het buitenland kan maken, maar eerst ga ik me voor de volle honderd procent inzetten voor Eurosped.”

Diane Rademaker, bestuurslid technische zaken van Eurosped, is blij met het vastleggen van de talentvolle passer-loper. “De komst van Dagmar betekent dat het team voor volgend seizoen verder in balans komt waardoor trainer Jan Berendsen meer mogelijkheden krijgt om tactische omzettingen te doen tijdens een wedstrijd en speelsters indien noodzakelijk ook tijdens het seizoen rust te geven.”