Volledig scherm
Eurosped/TVT versloeg zaterdag op overtuigende wijze VC Sneek: 3-0. © Toma Tudor

Eurosped is VC Sneek de baas

ALMELO – Eurosped/TVT won zaterdag overtuigend van VC Sneek. De Friezinnen werden met een 3-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Met de overtuigende 3-0 zege tegen de gedeelde nummer twee VC Sneek hebben de volleybalsters van Eurosped/TVT aangetoond dat de vorm van de Twentse ploeg groeiende is. Met dit pluspunt op zak wil de formatie van aanvoerster Marlou Sommer zich nu gaan richten op de nationale beker.

De speelsters gaven na afloop te kennen dat de wil om die beker te winnen heel duidelijk aanwezig is. De Twentse ploeg speelt momenteel erg enthousiast en overtuigend. Sneek, de gedeelde nummer twee, ondervond dat in de IIPA. De Friezinnen werden met 25-19, 25-17 en 25-20 verslagen. Eurosped/TVT was de bezoekers op vele fronten de baas en maakte daarbij ondermeer gebruik van het lengte voordeel van Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten. De thuisploeg kende in de eerste en tweede set een hele goede serve (Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis en Marlou Sommer) en had een hele goede pass. “Die stond als een huis”, aldus een glunderende Antoinette Posthuma. De zege kwam volgens coach Jan Berendsen ook voort door goed verzorgd en mooi volleybal.

Eurosped/TVT – VC Sneek 3-0 (25-19, 25-17, 25-20).