Volledig scherm
Judith Kamphuis (3) en Rochelle Wopereis (12) vertrekken bij Eurosped. © Andre Weening

Eurosped krijgt nieuw gezicht

VROOMSHOOP – Eurosped krijgt een nieuw gezicht. Bij de eredivisionist vertrekken maar liefst vijf speelsters, waaronder Rochelle Wopereis, Judith Kamphuis en Daphne Knijff. Het trio droeg de afgelopen vier jaar het shirt van het Vroomshoopse volleyteam.

Wopereis rondde onlangs haar studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen af en hoopt de stap naar het buitenland te maken. Kamphuis zet een punt achter haar carrière. De passer-loper raakte vorig seizoen tijdens de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport zwaar geblesseerd aan haar knie en werd tijdens haar revalidatie getroffen door een burn-out. In een interview begin maart gaf ze al aan dat ze niet wist of ze ooit terug zou keren als volleybalster. Daphne Knijff vertrekt eveneens uit Vroomshoop. De Haaksbergse is toe aan een nieuw avontuur.

Naast Wopereis, Kamphuis en Knijff vertrekken ook Laura de Zwart en Celine Keijsers bij Eurosped. Beiden hebben slechts een seizoen in Het Punt gespeeld. De Zwart vervolgt haar carrière naar alle waarschijnlijkheid in het buitenland, terwijl Keijsers haar geluk in het Limburgse gaat zoeken.

Nieuwe gezichten

Eurosped is inmiddels druk bezig met de inrichting van de selectie voor volgend seizoen. De club legde passer-loper Jolien Knollema van Sudosa-Desto en spelverdeler Charlot Vellener van Alterno al vast en hoopt binnenkort met meer namen te komen.