Fabian ten Kate na Enschede Marathon: ‘Mijn vader heeft me tijdens de wedstrijd geholpen’

VIDEOENSCHEDE - Regionale toploper Fabian ten Kate deed mee aan de Enschede Marathon. Zijn vader Marti ten Kate eindigde in het verleden tijdens die marathon twee keer als eerste. Fabian won zondag de hele marathon niet, maar behaalde wel zijn doel; onder 2.28 finishen. 

Fabian finishte als vierde man en eindigde als zesde overall. Eerder zei hij tegen deze krant: ,,Het zou heel mooi zijn om in de toekomst hier te winnen en in voetsporen van mijn vader te treden. Maar hij liep veel sneller, dus er is nog veel werk aan de winkel. Ik heb vandaag heel erg genoten en vond het leuk om te doen. Ik ga me er zeker meer op richten.” 

Volledig scherm
Marti ten Kate (l) met zijn zoon Fabian na de Enschede Marathon. © Videostill
  1. Ter Mors zit na tegenslagen weer lekker in haar vel:  'Dat is mij heel wat waard’
    WK sprint

    Ter Mors zit na tegensla­gen weer lekker in haar vel: 'Dat is mij heel wat waard’

    Jorien ter Mors is ergens goed in waarin ze eigenlijk helemaal niet wil uitblinken: klimmen uit een (diep) dal. ,,Ja, wat dat betreft kun je me wel een ervaringsdeskundige noemen", zegt de drievoudig olympisch kampioene met de nodige zelfspot in Hamar, waar komend weekend de WK Allround & Sprint worden gehouden. ,,De laatste jaren heb ik dat helaas iets te veel moeten doen. Ik weet dus inmiddels wel hoe ik moet terugkomen na tegenslag."