Fedde Zwanenburg met in zijn tuin een replica van het beeld van Fanny Blankers Koen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fedde Zwanenburg met in zijn tuin een replica van het beeld van Fanny Blankers Koen. © Reinier van Willigen

FBK Games houdt 40ste editie in Hengelo: ‘Wie had dat ooit gedacht!’

HENGELO - Fedde Zwanenburg was een van de grondleggers én 28 jaar directeur van de FBK Games in Hengelo. Zondag heeft alweer de 40ste editie plaats van de grootste atletiekwedstrijd van het land.

 1. Ethiopische topatleten via Hengelo naar Olympische Spelen in Tokio
  PREMIUM

  Ethiopi­sche topatleten via Hengelo naar Olympische Spelen in Tokio

  HENGELO - Het ene atletiekgala in het FBK Stadion, de FBK Games, is nog maar net achter de rug of het volgende topsportevenement in hetzelfde stadion staat al weer op het programma. Deze dinsdagavond strijden Ethiopische topatleten om een ticket voor de komende Olympische Spelen. „Er zijn heel veel Ethiopiërs die de limiet voor de Spelen kunnen halen of al gehaald hebben. Maar alleen de snelste drie van vanavond, hier in Hengelo, gaan naar Tokio.”
 2. Tex Town Tigers hofleverancier Oranje op EK

  Tex Town Tigers hofleveran­cier Oranje op EK

  SOFTBAL - ENSCHEDE - Met zes speelsters is Tex Town Tigers hofleverancier van het Nederlands team dat eind juni op jacht gaat naar de Europese titel. Bondscoach Ferenc Jongejan heeft Annemiek Jansen, Britt Vonk, Ginger de Weert, Lindsey Meadows, Lizzy Clarijs en Dinet Oosting geselecteerd voor het team dat onder de naam Team Kingdom of the Netherlands uitkomt op het EK in Italië. Ook de Enschedese Laura Wissink, die speelt voor Quick Amersfoort, behoort tot de selectie.