Volledig scherm
© Robin Hilberink

'Gerco Schröder niet naar Olympische spelen'

Pas zondag maakt Rob Ehrens zijn definitieve selectie bekend. Toch heeft de bondscoach van de Nederlandse springruiters deze vrijdag al contact opgenomen met de mannen die het voor ons land moeten gaan doen op de Olympische Spelen. Volgens de Paardenkrant zouden de namen van de Rio-gangers al zijn uitgelekt. Opvallend: Europees en wereldkampioen met het team, Gerco Schröder uit Tubbergen, zou niet naar de Spelen gaan. Jeroen Dubbeldam uit Weerselo zou wel geselecteerd zijn.

Daarnaast komen Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders en Jur Vrieling in actie in Rio de Janeiro. Dat betekent dat Gerco Schröder en zijn paarden Glock's Londen en Glock's Cognac Champblanc het niet hebben gered.

Selectie
“Ik heb intern overleg gehad met de ruiters en afgesproken dat zij niks zeggen tot zondag. Ik kan hier dus ook niets over kwijt”, zegt Ehrens tegen de Paardenkrant. De selectie zal zondag pas tijdens de NK dressuur in Ermelo bekend worden gemaakt. Opvallend, want de ruiters kwalificeerden zich als eerste Nederlanders voor de Olympische Spelen, maar zijn de laatsten in het bekendmaken van de Rio-equipe. Datzelfde geldt voor de dressuur- en eventingruiters.