Volledig scherm
Sanne Wevers in actie op balk. © Foto: SCS/Margarita Bouma

Goud voor Wevers in Thialf

HEERENVEEN - Sanne Wevers heeft zondag goud veroverd tijdens de Dutch Gymnastics Thialf Summer Challenge in Heerenveen. De Oldenzaalse won op balk met een score van 14,750 punten.

Behalve voor Wevers was er ook tweemaal goud voor junior Astrid de Zeeuw van Klaverblad TON Almelo. De turnster uit Borne won op brug (13,750) en balk (12,750).

Toernooi

De Dutch Gymnastics Thialf Summer Challenge was een vierlandentoernooi in het Thialf-stadion. De Nederlandse turnsters zijn op de tweede plaats geëindigd. Japan won, Groot-Brittannië werd derde en België vierde en laatste. Het toernooi gold als kwalificatiewedstrijd voor de EK, dat in augustus in Glasgow gehouden wordt.

Japan

In de landenwedstrijd kwam het Nederlands team, bestaande uit Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Céline van Gerner, Tisha Volleman en Vera van Pol, tot 158,800 punten. De Japanse ploeg, aangevoerd door Asuka Teramoto, was met 159,600 punten nipt beter. Groot-Brittannië scoorde 155,400, terwijl de Belgische turnploeg 130,175 punten vergaarde.

Teramoto was met 54,400 punten de beste meerkampster. Zij werd gevolgd door de Nederlandse Naomi Visser die 53,150 punten bij elkaar turnde. Visser maakte geen deel uit van het landenteam, maar ze zit wel in de groep die kans maakt op selectie voor de EK.