Volledig scherm
© ANP

Gouden Sanne Wevers straalt: 'Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben'

RIO DE JANEIRO – Met een brede glimlach en een gouden medaille om haar nek stond Sanne Wevers maandagavond de pers te woord. Oog in oog met een verslaggever van de NOS had de Oldenzaalse turnster nog amper woorden voor de door haar geleverde prestatie.

“Ik heb hier geen woorden voor. Het is echt fantastisch dat dit gebeurt. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben”, aldus de stralende turnster. “Hier hebben we een heel lange route voor af moeten leggen, waarbij we veel hobbels hebben moeten nemen. Dat dit uiteindelijk heeft geresulteerd in een medaille is echt bizar.”

Spanning
Wevers zat na de uitvoering van haar oefening nog enige tijd in spanning of haar score van 15.466 genoeg was voor een medaille. Stuk voor stuk zag ze haar concurrenten echter lager scoren. “Het was belangrijk om zeker geen fout te maken. Dan moest het wel goed zitten. Ik wist dat ik met een score van 15,4 moeilijk te verslaan was. Maar het was natuurlijk nog wel even spannend. Ik ben zo blij en trots. Het was ook bijzonder dat de koninklijke familie hier was. Gelukkig heb ik ook aan hen kunnen laten zien hoe mooi turnen kan zijn."