Volledig scherm
Willem Greve met Carambole. © anp

Greve beste Tukker in vijfsterrenrubriek Oostenrijk

VILLACH - Willem Greve is zaterdag als vierde geëindigd in de vijfsterrenrubriek van de Glock's Perfection Tour in het Oostenrijkse Villach. In de barrage bleef de Markeloër, die nog steeds meedingt voor een plekje in de Olympische ploeg, Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Gert-Jan Bruggink voor.

Met zijn toppaard Carambole noteerde Greve een tijd van 43.56. Tubbergenaar Schröder eindige met Glock's Zaranza vijfde (43.98). Weerseloër Dubbeldam pakte vier strafpunten in de barrage en werd tiende met Camilo LS La Silla (43.92). Bruggink bereikte de barrage niet. Met MCB Ulke moest de springruiter uit de Lutte genoegen nemen met de dertiende plek.

Beste Nederlander
De Fransman Kevin Staut won uiteindelijk in Oostenrijk. Met Estoy Aqui de Muze HDC noteerde hij de beste tijd: 42.07. Marc Houtzager eindigde met Sterrehof's Bylou als derde en was daarmee de beste Nederlander (43.14).

Olympische Spelen
Voor de springruiters, die op de kandidatenlijst voor Rio de Janeiro staan, staan nog drie belangrijke concoursen te wachten, die bondscoach Rob Ehrens als meetmomenten gaat gebruiken. Volgende week staat CHIO Rotterdam op het programma, gevolgd door Falsterbo (7 tot 10 juli) en Aken (14 tot 17 juli). Ehrens maakt zijn Olympische ploeg op 17 juli bekend, tijdens het NK Dressuur in Ermelo.