De handbalsters van Borhave vieren feest. Dankzij de zege op Quintus plaatst de ploeg zich voor de kampioenspoule en is het zeker van nog een jaar in de eredivisie. Kim te Wierik (12) deelt mee in de vreugde.
Volledig scherm
PREMIUM
De handbalsters van Borhave vieren feest. Dankzij de zege op Quintus plaatst de ploeg zich voor de kampioenspoule en is het zeker van nog een jaar in de eredivisie. Kim te Wierik (12) deelt mee in de vreugde. © Reinier van Willigen

Handballend zusje van profvoetballer Mike te Wierik: ‘Ik ben gewoon Kim’

BORNE - De eerste ‘prijs’ in huize Te Wierik is voor Kim. Het handballende zusje van profvoetballer Mike plaatst zich met Borhave voor de kampioenspoule van de eredivisie.

Zij is een echte buitenspeler, de linkerhoek is haar domein. Hij is een verdediger pur sang, in zijn achterhoede maakt-ie aanvallen van de tegenstander onschadelijk. Kim is van beroep tandartsassistente, die haar werk combineert met drie trainingen en een wedstrijd spelen in het weekeinde. Mike is profvoetballer, die komende zomer zijn shirt van FC Groningen inruilt voor dat van het Engelse Derby County. Tot zo ver de sportieve verschillende tussen Kim en Mike te Wierik, zus en broer uit Hengevelde. De overeenkomst: beiden spelen dit seizoen voor het eerst allebei in de eredivisie.