DSVD speelt ook komend seizoen in de eredivisie.
Volledig scherm
DSVD speelt ook komend seizoen in de eredivisie. © Reinier van Willigen

Handbalseizoen voorbij: geen promoties/degradaties

ENSCHEDE - Het handbalseizoen zit er vanwege het coronavirus op. De bond maakte bekend dat de resterende duels niet meer worden gespeeld.

‘Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie/degradatie kent’, laat de handbalbond in een reactie weten. ‘Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben. Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden.  Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.’

DSVD blijft eredivisionist

DSVD was nog bezig met de strijd voor handhaving in de eredivisie, maar is nu zeker van lijfsbehoud op het hoogste niveau bij de vrouwen. Samen met Borhave telt de eredivisie komend seizoen opnieuw twee regionale teams.