Beeld uit een van de vorige edities van de Hellendoorn Rally: coureur Dennis Kuipers in actie op proef Ligtenberg bij Rijssen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit een van de vorige edities van de Hellendoorn Rally: coureur Dennis Kuipers in actie op proef Ligtenberg bij Rijssen. © Bert Kamp

Hellendoorn Rally krijgt de langste proef ooit gereden in een Nederlandse rally: ‘Dat wordt zweten’

HELLENDOORN - De Eurol Hellendoorn Rally, die op zaterdag 18 september wordt gehouden, krijgt ‘de langste proef ooit gereden in een Nederlandse rally’. Die nieuwe klassementsproef rond Hellendoorn telt 29,9 kilometers. „30 kilometer rijden. Dat lijkt niet veel. Maar met zo’n snelheid is dat heel intensief. Dat wordt zweten voor de deelnemers. Dat is echt rallyrijden.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Kan Kirsten Wild haar wereldtitel op de baan verdedigen?

  Kan Kirsten Wild haar wereldti­tel op de baan verdedigen?

  ALMELO - De kans bestaat dat de Nederlandse baanselectie eind oktober niet mag deelnemen aan de WK baanwielrennen in Roubaix. Daarmee zouden toppers als Harrie Lavreysen en de oud-Almelose Kirsten Wild hun vorig jaar behaalde titels niet kunnen verdedigen. De internationale wielrenunie UCI eist dat een land tenminste eenmaal heeft deelgenomen aan een wedstrijd uit de Nations Cup. Dat deden de Nederlandse renners niet en ook de laatste kans, volgende week in het Colombiaanse Cali, wordt niet benut.