Volledig scherm
Vera Koenen langer trainer van Sliedrecht Sport. © Richard van Hoek Fotografie

Hengelose Koenen langer bij kampioen Sliedrecht Sport

Vera Koenen heeft haar contract bij landskampioen Sliedrecht Sport verlengd. De van oorsprong Hengelose volleybaltrainster zal ook volgend seizoen het vrouwenteam onder haar hoede hebben. 

Koenen tekende vorig jaar een contract voor drie seizoenen bij de landskampioen volleybal, maar elk seizoen beslissen beide partijen over de voortgang daarvan. „Dat besluit nemen we altijd gezamenlijk en vroeg in het seizoen, zodat er tijdig duidelijkheid is over het komende seizoen voor zowel coach, staf, team en eventuele potentiële nieuwe speelsters”, laat Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport weten in een persbericht van de vereniging. „We doen dit jaar op alle fronten volop mee; met goed spel. We hebben er alle vertrouwen in dat Vera ook volgend jaar de juiste coach voor de groep zal zijn om het team verder te ontwikkelen en het publiek attractief volleybal te blijven bieden.”

Andere koers

Koenen over haar langer verblijf: „Ik ben heel blij om komend jaar weer de trainer-coach van de Sliedrechtse dames te kunnen zijn. Dit jaar zijn we een andere koers gaan varen qua teamproces en attractief spel. Komend seizoen hoop ik daar nog veel meer stappen in te zetten en de punten op de i te zetten.”

Koenen zette haar eerste stappen als volleybalster bij ATC in Hengelo. Later speelde ze voor Dynamo Apeldoorn, Sneek en Martinus en deed ze ervaring op in Frankrijk. Als spelverdeelster haalde ze het Nederlands team, waarmee ze deelnam aan vier EK’s, twee WK’s en de Olympische Spelen van 1992. Koenen kwam in totaal tot 298 interlands. De Hengelose sloot in 1998 haar carrière af bij Martinus.

Tweede seizoen

Koenen is bezig aan haar tweede periode bij Sliedrecht Sport. In het seizoen 2005-2006 was ze ook trainster van het hoogste vrouwenteam. Na één seizoen vertrok ze destijds om voorrang te geven aan haar maatschappelijke carrière en haar gezin. 

Sliedrecht Sport is zondag 17 februari de tegenstander van Apollo 8 in de finale van het bekertoernooi. De wedstrijd wordt gespeeld in Zwolle.