Volledig scherm
Anneke Peters (beennummer 23) stopt aan het eind van dit seizoen met marathonschaatsen. © Vincent Riemersma

Hengelose marathonschaatsster Peters houdt het voor gezien

HENGELO - Marathonschaatsster Anneke Peters is bezig aan haar laatste seizoen. De Hengelose houdt het na acht jaar in de topdivisie voor gezien. Ook haar ploeg AltijdKoers stopt aan het eind van dit seizoen.

Anneke Peters begon in het seizoen 2011/2012 in het Koga Schaatsteam, samen met de Bornse Cindy van den Berg en Marlies ter Bekke uit Oele. De ploeg nam aan het eind van het afgelopen seizoen afscheid van hoofdsponsor Koga en ging verder als AltijdKoers. Nadat Peters eerder Beau Wagemaker als ploeggenote kon verwelkomen, keerde dit seizoen Carla Ketellapper-Zielman terug. Zij won onlangs op de Weissensee het ONK. 

Peters schreef vorig jaar het Open Oostenrijks kampioenschap op de Weissensee op haar naam, het is haar enige grote prijs. Een dag eerder finishte de Hengelose nog als negende op het ONK. Een vijfde plaats in de marathon van Hoorn in 2014 is haar beste resultaat in de KPN Marathon Cup.

Volgens de site Schaatspeloton.nl stopt behalve Peters ook Kimberly Muusse. Jongeling Wagemaker gaat op zoek naar een andere ploeg, terwijl de schaatstoekomst van Ketellapper-Zielman nog niet duidelijk is.