Volledig scherm
Van Droffelaar met haar bronzen medaille © Patrick Nijhuis

Hengelose Van Droffelaar pakt brons op WK Taekwondo in Tunesië

ENSCHEDE - De Hengelose Isabeau van Droffelaar heeft een mooie prestatie neergezet op het WK Taekwondo Sparring in Hammaret, Tunesië. Ze pakte een bronzen medaille.

Van Droffelaar pakte de derde plek in de juniorenklasse + 68 kilo. In de eerste ronde rekende ze overtuigend af met een tegenstandster uit Frans Guinnea. Daarna volgde een duel met een dame uit Oekraïne. Dit duel eindigde gelijk, maar Van Droffelaar won het Golden Point.

In de kwartfinale rekende ze eenvoudig af met haar Turkse tegenstander. In de halve finale was Van Droffelaar niet opgewassen tegen haar Chinese tegenstander, waardoor ze genoegen moest nemen met de derde plek.

  1. Noëlle Droste derde op EK

    Noëlle Droste derde op EK

    Noëlle Droste, speelster van basketbalvereniging Jolly Jumpers uit Tubbergen, is met het Nederlands team onder 20 derde geworden op het Europees kampioenschap basketbal in Hongarije. Oranje, met Droste in de basis, won de strijd om het brons met 65-60 van Italië. Het was voor Droste al het vijfde Europees kampioen in een vertegenwoordigend Nederlands team. De center brak afgelopen seizoen definitief door in de hoofdmacht van Jolly Jumpers waarmee ze naar de eredivisie promoveerde. In de finale van de play offs werd Droste met veertien punten topscorer.