Lars Gottemaker
Volledig scherm
Lars Gottemaker © Ron Jonker

Het Ravijn vernedert topploeg De Zaan

ZAANDAM/NIJVERDAL - De mannen van Het Ravijn hebben voor een daverende verrassing gezorgd in de eredivisie. De Nijverdalse nummer vier van de ranglijst klopte De Zaan, de nummer drie in de stand met de alles zeggende cijfers 19-12. Het was pas de tweede nederlaag in eigen huis voor de Zaandammers.

Bij Het Ravijn keerde Lars Gottemaker terug na zijn schorsing van een wedstrijd. Hoe belangrijk de aanvoerder is voor het piepjonge team liet de international maar weer eens zien in Noord-Holland. Dat was ook nodig want Bas Jan Dijkink (na dik twee minuten) en Cas Legtenberg (aan het begin van het tweede kwart) zaten al snel in foutenlast. 

De Zaan noteerde in het eerste kwart helemaal geen tijdstraffen, maar het gebrek aan overtalsituaties weerhield Het Ravijn er niet van na de eerste periode een 3-2 voorsprong te nemen. In de laatste drie minuten voor rust sloeg de formatie van Ron Loos voor het eerst een gaatje. Met een 6-3 voorsprong voor Het Ravijn werd van kant gewisseld.

Met de pet

Wie verwacht had dat De Zaan na rust de zaken recht zou trekken, kwam bedrogen uit. Het tegendeel was het geval. Het Ravijn liep alleen maar verder weg en had voor aanvang van het laatste kwart een geruststellende 11-5 voorsprong. Die laatste periode gooiden beide teams verdedigend er met de pet naar. Maar liefst vijftien doelpunten vielen er in de laatste acht minuten. Het Ravijn behield telkens een veilige marge en zorgde daarmee voor een sensatie.