Volledig scherm

HV Bentelo versterkt zich met Muriël Messchaert

BENTELO - Eerstedivisionist HV Bentelo heeft zich voor komend seizoen met Muriël Messchaert. De linkshandige speelster is afkomstig van landskampioen MizuWaAi/Dalfsen.

De 22 jarige landskampioene had aanbiedingen van diverse clubs, maar besloot te kiezen voor de Twentse eerstedivisieclub. Het kunnen handballen in de regio van haar huidige woonplaats, de sfeer en uitstraling van de club, het enthousiasme van de groep en het kunnen werken met Arjan Averink, een trainer die ze kent gaven de doorslag.

Messchaert is oorspronkelijk afkomstig van DHV uit Delden en speelde daarna bij Olympia, E&O en Dalfsen. Met de laatst genoemde club werd ze afgelopen jaar landskampioen en veroverde ze de Super Cup. Messchaert speelde ook ruime tijd voor de Handbal Academie en speelde 6 A-interlands.


Arjan Averink is blij een ervaren speelster als Muriël te kunnen inlijven. ,,Dit is voor een club als Bentelo uniek, de kans om een speelster met zoveel ervaring in te kunnen lijven krijg je niet elke dag. Ik weet niet precies hoeveel wedstrijden, maar ik weet wel dat ze zowel met E&O als met de Handbal Academie en Dalfsen Europees handbal heeft gespeeld. Het mooie van Muriël is dat ze rustig is en dit ook uitstraalt, en juist die rust is iets wat onze groep op dit moment mist. Naast haar tactische kwaliteiten is ze snel, bewegelijk, heeft een goed schot en is op verschillende posities inzetbaar. Voor ons is de komst van Muriël een lot uit de loterij.''