Volledig scherm
Coach Klaas Zwaan van BZC. © Orangepictures

Inhaalduel levert BZC Borculo een punt op

BORCULO - De waterpoloërs van Schuurman BZC hebben het inhaalduel tegen Polar Bears met 11-11 gelijkgespeeld . Het eredivisieduel was oorspronkelijk vastgesteld voor 19 oktober, maar Polar Bears weigerde toen te spelen vanwege een voorval in een oefenwedstrijd tussen beide ploegen, eind september.

In een duel tijdens die oefenwedstrijd tussen BZC-aanvoerder Filip Kljajevic en de Belg Simon van der Jeugt liep de speler van Polar Bears een vijfvoudige kaakbreuk op. Polar Bears eiste straf voor Kljajevic alvorens in de competitie tegen BZC te spelen. De tuchtcommissie deed echter pas in de week na de geplande datum van 26 oktober uitspraak. Voor het weigeren te spelen kreeg Polar Bears drie punten in mindering.

Geschorst

Kljajevic werd uiteindelijk voor vier wedstrijden geschorst en zat tegen Polar Bears voor de derde keer aan de kant. Tegen AZC en Het Ravijn werd de aanvoerder al node gemist. BZC kon in die duels aanvankelijk goed mee, maar in de tweede helft kwam de smalle selectie even zo vaak adem en kracht tekort.

Tegen Polar Bears dreigde het dezelfde kant op te gaan. BZC koesterde aan het begin van de tweede periode een 6-3 voorsprong, maar met drie treffers binnen een minuut kwam Polar Bears snel terug. In de laatste twee periodes vochten beide teams om de voorsprong, maar verloren ze elkaar nooit verder uit het oog dan een doelpunt verschil. Een remise was het logische gevolg.

Schuurman BZC – Polar Bears 11-11 (5-3, 7-7, 9-8, 11-11)
Scores BZC: Mitrovic 5, Muller 3, Roolvink, Groot Kormelinck, Rouwenhorst 1.