Volledig scherm
Marcel Jansink stopt als voorzitter van Eurosped. © Emiel Muijderman

Jansink weg als voorzitter Eurosped, Smelt opvolger

VROOMSHOOP - Kees Smelt wordt de nieuwe voorzitter van de Vroomshoopse topvolleybalclub Eurosped. De huidige praeses Marcel Jansink stopt er na zeven jaar mee.

Eurosped, opererend onder de Stichting Topvolleybal Twente en Salland, draait al jaren mee in de top van het Nederlandse damesvolleybal. Het topvolleybalbolwerk komt voort uit het vroegere Pollux in Oldenzaal, dat jarenlang op het internationale podium meespeelde. Na Oldenzaal speelde het team enkele jaren in de Almelose IISPA-hal. Sinds vorig jaar is -mede op initiatief van de vertrekkende Jansink, Vroomshoop de thuisbasis.

Marcel Jansink is 7 jaar als voorzitter aan de club was verbonden. Zijn toegenomen drukke (internationale) werkzaamheden zijn niet meer te combineren met het voorzitterschap van een professionele eredivisie volleybalorganisatie, meldt Eurosped in een persbericht. Jansink blijft wel aan de club verbonden door plaats te nemen in de Raad van Toezicht van de Stichting. 

Kees Smelt, de nieuwe voorzitter, is mede eigenaar van De Haere (praktijk voor fysiotherapie) met 14 vestigingen in Twente en Salland. Met zijn benoeming wordt aan een wens voldaan om meer Twenteranders aan het bestuur van Team Eurosped toe te voegen.