Volledig scherm
Jeanine Stoeten in actie namens Eurosped tegen Peelpush. © Emiel Muijderman

Jeanine Stoeten verruilt Eurosped voor Ladies in Black Aachen

ALMELO – Eurosped neemt afscheid van Jeanine Stoeten. De 24-jarige Hengelose volleybalster vervolgt haar carrière bij Ladies in Black Aachen. De midspeelster wordt bij de Duitse ploeg herenigd met Nicole Oude Luttikhuis. Beiden waren afgelopen seizoen teamgenoten bij Eurosped in Almelo.

Stoeten was de afgelopen seizoenen een gezichtsbepalende speelster bij Eurosped. De midspeelster kwam in 2009, op 17-jarige leeftijd, als speelster van HAN Volleybal naar Pollux. Ze is de laatste speelster uit de selectie die in 2012 de verhuizing van het eredivisieteam van Oldenzaal naar Almelo meemaakte.

Landgenoten
Bij Ladies in Black Aachen treft Stoeten meerdere landgenoten. Het team uit de Bundesliga heeft komend seizoen in Saskia van Hintum een Nederlandse trainster. Daarnaast spelen ook Kirsten Knip en Nicole Oude Luttikhuis voor het Duitse team.

Bekerwinnaar
Stoeten beraadde zich vorig seizoen ook al over haar toekomst, maar besloot toen op het laatste moment toch bij Eurosped te blijven. Met de Almelose formatie wist ze afgelopen seizoen als aanvoerster beslag te leggen op de nationale beker. Voor haar periode bij Pollux kwam Stoeten ook uit voor Havoc uit Haaksbergen en MTSH uit Hengelo.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement