Een lachende Jill Roord tijdens de training met het Nederlands elftal in Zeist. Vrijdag speelt ze met Oranje een oefenduel tegen de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Een lachende Jill Roord tijdens de training met het Nederlands elftal in Zeist. Vrijdag speelt ze met Oranje een oefenduel tegen de Verenigde Staten. © BSR Agency

Jill Roord wil het de VS als basisspeelster nu wel moeilijk maken

ZEIST (ANP) - Jill Roord kijkt uit naar het weerzien met de Amerikaanse voetbalsters, die vorig jaar in Lyon voorkwamen dat Oranje de wereldtitel pakte. Toen kwam de Oldenzaalse (23) in een vrij uitzichtloze situatie als invaller binnen de lijnen, inmiddels is ze - mede door de opgedane ervaring in buitenlandse topcompetities - uitgegroeid tot een volwaardige basisspeelster.

 1. Baanrenner Jeffrey Hoogland was klaar voor Tokio, maar heeft Tokio niet gezien
  PREMIUM

  Baanrenner Jeffrey Hoogland was klaar voor Tokio, maar heeft Tokio niet gezien

  De vooruitzichten waren zo mooi: 2020 zou een top sportjaar worden. Met de Olympische Spelen en het EK voetbal - ook nog eens deels in eigen land - als de twee evenementen van de buitencategorie. Totdat het coronavirus de sportwereld zo goed als lam legde. Dezer dagen blikken we op deze site met vier regionale sporters terug op een dramatisch sportjaar én we kijken met dezelfde sporters vooruit naar 2021. Een jaar waarin de sportwereld ons hopelijk weer vermaakt en toelacht.
 1. Johan Inan: 'Ajax verkeert nog niet in kampioensvorm'
  Play

  Johan Inan: 'Ajax verkeert nog niet in kampioens­vorm'

 2. Berghuis over slechte balans in Arena: 'Dat speelt niet mee'
  Play

  Berghuis over slechte balans in Arena: 'Dat speelt niet mee'