Jolly Jumpers ontvangt woensdag Den Helder.
Volledig scherm
Jolly Jumpers ontvangt woensdag Den Helder. © Robin Hilberink

Jolly Jumpers één zege verwijderd van bekerfinale

TUBBERGEN - Jolly Jumpers gaat woensdagavond op jacht naar het eerste aansprekende resultaat sinds de rentree in de eredivisie. In de halve finale van de nationale beker is Den Helder de opponent. Het duel in de eigen Vlaskoel begint om 20.15 uur. 

In tegenstelling tot zijn speelsters is coach Mart Kieftenbeld al weken bezig met deze wedstrijd. ,,We willen ze verrassen met nieuwe tactieken”, roept de coach al tijden. ,,Er ligt een concept dat niemand de laatste 20 jaar in het vrouwenbasketbal heeft gezien”, voegde Kieftenbeld er twee dagen voor de wedstrijd geheimzinnig aan toe. 

Ontregelen

Kieftenbeld verwacht een gespannen wedstrijd, waarbij beide ploegen in eerste instantie zullen proberen het spel van het andere team te ontregelen. ,,Daarvoor heb ik een handvol varianten, zowel aanvallend als verdedigend. Aan de andere kant moeten we zelf verrassend en veelzijdig zijn. Daarin ligt de sleutel voor een goed resultaat.”  

Hoe graag ze in Tubbergen weer eens een finale willen spelen, voor Kieftenbeld is het resultaat niet zaligmakend. ,,We hebben deze wedstrijden nodig om in de toekomst prijzen te kunnen pakken. Een finaleplaats betekent een extra wedstrijd in die categorie.”

Jolly Jumpers moet het stellen zonder Noëlle Droste, die haar hand heeft gebroken. Marly Koelman daarentegen is hersteld van haar handblessure en zou kunnen spelen. Het publiek - de vereniging stelt alles in het werk om de zaal zo vol mogelijk te krijgen - staat bij voorbaat compleet achter Jolly Jumpers. Vanuit Den Helder rijdt namelijk geen supportersbus wegens gebrek aan belangstelling.