Pien Nijhuis
Volledig scherm
Pien Nijhuis © BSR Agency

Jolly Jumpers kansloos bij koploper

KATWIJK - Jolly Jumpers heeft niet voor de tweede keer binnen vier dagen kunnen verrassen met een uitzege op een topploeg in de eredivisie. Na de zege bij Batouwe was de Tubbergse formatie kansloos bij koploper Grasshoppers:  87-47

Jolly Jumpers was nog zwaarder gehavend dan tijdens het duel in Bemmel. In het duel bij Batouwe ging spelverdeler Pien Nijhuis namelijk door haar enkel, waardoor ze tegen Grasshoppers slechts beperkt inzetbaar was. Gevoegd bij de handblessures van Noëlle Droste en Marly Koelman had coach Mart Kieftenbeld slechts zeven fitte speelsters tot zijn beschikking.

Het was geen excuus voor het matige begin van de Tubbergse ploeg, dit seizoen vooral geroemd om de tomeloze inzet en verdedigende kracht. Juist op die punten liet Jolly Jumpers het aanvankelijk afweten. De speelsters van Grasshoppers mochten vaak zo vrij als een vogel aanleggen en lieten de ene na de andere driepunter noteren. 

Jolly Jumpers herstelde zich gaandeweg de eerste periode enigszins maar met 24-14 na de eerste tien minuten was er al een behoorlijk gat om te overbruggen. Die missie bleek de rest van het duel onmogelijk. Bij rust was het verschil vijftien (39-24) en in het vervolg gooide de Twente ploeg al snel de handdoek. Grasshoppers kreeg alle mogelijkheden fast breaks te lopen en vrije schoten te nemen. Het leverde een dikke en pijnlijke nederlaag op voor de Tubbergse ploeg.