Volledig scherm
© Robin Hilberink

Jolly Jumpers lang in spoor koploper

BASKETBALBARENDRECHT – De zegereeks van de basketbalsters van Jolly Jumpers is voorbij. Na vier overwinningen op rij maakte Binnenland een einde aan de fraaie reeks van de Tubbergse basketbalsters: 71-64.

Voor het kwartet zeges was Binnenland ook de ploeg die Jolly Jumpers versloeg. Het verschil in Tubbergen was echter aanmerkelijk groter: 87-62. Het ontlokte Jumpers-coach Mart Kieftenbeld destijds de uitspraak dat Binnenland de beste ploeg is in de eredivisie. De formatie uit Barendrecht maakte die status tot nu toe ook grotendeels waar, want Binnenland is na de zege tegen Jolly Jumpers weer koploper in de zogenoemde Woman’s Basketball League.

‘Brutale voorsprong’

Jolly Jumpers doet echter weinig meer onder voor de topploegen in Nederland. Ook dat heeft dit seizoen tot nu toe uitgewezen. En het vertrouwen in Tubbergen is groot na de zegereeks met winst tegen onder andere Den Helder en Bemmel. Dat Jolly Jumpers grote delen van de wedstrijd meekon met Binnenland was in dat kader niet eens verrassend. Sterker nog: de gasten begonnen beter (0-8) en stonden halverwege brutaal aan de goede kant van de score: 28-31.

Verschil te groot

Een te lange droge periode aan het begin van het vierde kwart was de oorzaak dat een verrassing uitbleef. Jolly Jumpers scoorde ruim vier minuten niet en zag toen Binnenland weglopen naar een ruime voorsprong: 62-45. De ploeg van Mart Kieftenbeld kroop in de slotfase nog wel wat dichterbij, maar het verschil was te groot om nog te kunnen overbruggen.