Pien Nijhuis (links) duelleert met Sarah Curran van Den Helder
Volledig scherm
Pien Nijhuis (links) duelleert met Sarah Curran van Den Helder © BSR Agency

Jolly Jumpers loopt bekerfinale mis

BASKETBAL - TUBBERGEN - Jolly Jumpers is er niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. In Tubbergen bleek Den Helder veel te sterk: 47-92.

Het was de eerste ‘grote’ wedstrijd van Jolly Jumpers sinds de rentree in de eredivisie. Dat lokte veel toeschouwers naar sporthal de Vlaskoel. Het nieuwe onderkomen van Jolly Jumpers was nog nooit zo goed gevuld.

De ruim 300 belangstellenden kregen echter niet het Jolly Jumpers te zien dat het dit seizoen zo verrassend goed doet. ,,We waren aanvallend niet zo flitsend als we kunnen zijn en hebben niet met het mes tussen de tanden verdedigd, zoals we anders doen”, zei coach Mart Kieftenbeld. 

Het was wellicht de spanning van een examen, want zo kon de wedstrijd best worden omschreven. Kieftenbeld had een compleet concept bedacht met revolutionaire elementen, ‘die de laatste 20 jaar in de Nederlandse sporthallen niet meer is vertoond’. Daar kwam in praktijk niets van terecht. ,,Misschien heb ik ze teveel opdrachten meegegeven", stak Kieftenbeld alvast een had in eigen boezem.

Het begin was nog wel aardig van Jolly Jumpers. Aan het einde van het eerste kwart was er zelfs een voorsprong: 17-16. Het bleek de enige keer te zijn, dat de Tubbergse ploeg aan de leiding ging. Bij rust was de achterstand nog te overzien (25-36), na de wisseling van basket liep het verschil snel en heel hoog op.

,,Deze wedstrijden moeten we spelen om in de toekomst prijzen te kunnen pakken", zei Kieftenbeld. Dat kan dit seizoen nog. Want plaatsing voor de play offs zou een absolute hoofdprijs zijn voor de jongste ploeg in de eredivisie. Daarmee kan de kater van het verlies  tegen Den Helder meteen worden weggespoeld.