Volledig scherm
Jolly Jumpers stunt tegen landskampioen (archieffoto) © Lars Smook

Jolly Jumpers stunt tegen landskampioen

TUBBERGEN – De basketbalsters van Jolly Jumpers hebben voor een enorme sensatie gezorgd door landskampioen Grasshoppers te verslaan: 72-67. Het is het sportieve hoogtepunt voor de Tubbergse club sinds de rentree, vorig seizoen in de eredivisie.

Wat de reden is geweest voor de trainerswissel Mart Kieftenbeld voor Annelies Bussink, wil niemand binnen de club vertellen. Maar dat het voor een frisse wind in de Tubbergse selectie heeft gezorgd is wel duidelijk. De ploeg knokt niet alleen, maar is ook niet meer zo voorspelbaar, met veel drives richting de basket en weinig systemen om een speelster in schotpositie te brengen.

Daarnaast heeft Jolly Jumpers sinds dit seizoen Jade Brughuis. Een brutaal tienertje van 17 jaar, die niet schroomt initiatief te nemen en ondanks haar leeftijd al een leider is binnen de lijnen.

Flinke kluif

Grasshoppers had het maar moeilijk met het opgeleefde Jolly Jumpers. Met veel driepunters en geweldig spel van Mia Hordijk bleef de landkampioen na de eerste en tweede periode aan de goede kant van de score. Al was het verschil toen respectievelijk slechts een en twee punten.

In de derde periode nam Jolly Jumpers het commando én de voorsprong over. De underdog dreigde zelfs even weg te lopen, maar Grasshoppers sloot in het vierde kwart toch weer aan. Met een geweldige wilskracht en geholpen door de foutenlast bij de landskampioen zorgde Jolly Jumpers uiteindelijk voor de geweldige stunt. En het laatste punt. Dat was uiteraard voor dat brutaaltje Jade Brughuis.