Volledig scherm
Archieffoto Jolly Jumpers © Cees Elzenga/hetoog.nl

Jolly Jumpers weer sterker dan Haren

HAREN - De basketbalsters van Jolly Jumpers kruipen steeds verder richting nationale top. Tegen Martini Sparks Haren werd al weer de vierde zege van het huidige seizoen behaald: 67-46. Dat is al een overwinning meer dan in het hele seizoen 2018/2019.

Toen bleef het bij drie zeges op Haren, dat in dat seizoen samen met Jolly Jumpers promoveerde naar de eredivisie. De twee debutanten bleken toen nog een paar maten te klein voor de andere ploegen op het hoogste niveau. Jolly Jumpers lijkt deze jaargang wat stapjes te maken om de aansluiting met de top 5 van Nederland te vinden.

De vier zeges in acht wedstrijden zijn daarvoor een indicatie, al moet worden aangetekend dat de overwinning op landskampioen Grasshoppers de enige echte uitschieter was. Ook van hekkensluiter Cangeroes werd gewonnen en Haren werd al voor de tweede keer verslagen. Thuis was het verschil slecht een punt, in Groningen kwam de zege heel wat soepeler tot stand.

„Na een niet zo denderende eerste helft, waarin we de aanvallen wel goed uitspeelden, maar te weinig afmaakten, hebben we de tweede helft met veel energie en vertrouwen gespeeld”, oordeelde Mart Kieftenbeld. De coach was vooral verheugd over het spel van de Natalie Fuertes Lara,  die met 17 punten topscorer werd. 

Acclimatiseren

De Spaanse nieuwkomer moest duidelijk wennen aan Nederland en Tubbergen, maar lijkt haar draai te hebben gevonden. „Ik heb me in het begin wel eens afgevraagd of we haar na de kerst nog wel terug zouden zien”, meende Kieftenbeld. „Aanpassen aan een nieuwe omgeving heeft tijd nodig.” Nadat de Spaanse er tegen Haren een paar ballen had ingegooid, groeide haar vertrouwen en ontpopte ze zich als een van de Tubbergse smaakmakers. 

Jolly Jumpers gaf in de eerste helft nog een ruime voorsprong weg, na de pauze liet de Tubbergse formatie bij de tweede tussensprint de thuisploeg niet nogmaals terugkomen. Sterker nog, de marge van vijftien opgebouwd in het derde kwart, werd in de vierde periode nog uitgebreid naar een verschil van ruim twintig.

Martini Sparks Haren - Jolly Jumpers 46-67 (6-13, 24-28, 36-51, 46-67). Scores Jolly Jumpers: Fuertes Lara 17, Droste 15, Brughuis, Nijhuis 8, Rikhof 7, Steggink 5, Westenberg 4, Zwart 3.