Volledig scherm
Archieffoto: Jolly Jumpers © Cees Elzenga/hetoog.nl

Jolly Jumpers weet ook tweede thuiswedstrijd te winnen

Jolly Jumpers heeft ook de tweede thuiswedstrijd in de eredivisie in winst omgezet. Martini Sparks Haren werd met 53-52 verslagen.

Ook de drie duels vorig seizoen tussen beide teams werden door Jolly Jumpers gewonnen. Het waren de enige zeges van de Tubbergse formatie. De ploegen debuteerden dat seizoen samen in de eredivisie. Er zijn nog meer overeenkomsten tussen beide clubs. Jolly Jumpers nam vijf dagen voor de start van het seizoen afscheid van coach Annelies Bussink. Bij Haren stapte trainer Glenn Pinas drie dagen voor de eerste competitiewedstrijd op.

Jolly Jumpers ging tot de onderlinge confrontatie beter met die chaotische situatie om, getuige de sensationele zege tegen Grasshoppers. Haren verloor tot nu toe alle duels.

Toch had de Groningse ploeg de betere start. Holly Jumpers nam daarna het initiatief over, leek ook op een eenvoudige zege af te stevenen, maar bij 43-37 stokte de productie. Haren scoorde dertien punten op rij, maar na 43-50 richtte Holly Jumpers zich toch weer op om met minimaal verschil te winnen.