Volledig scherm
Leon Sanderman (links) en Daan Jacobs zijn gelost door de latere winnaar Arnold Klieverik en veroordeeld tot de strijd om plek twee. © Lars Smook

Klieverik uit Deurningen wint Halve Marathon in Oldenzaal

OLDENZAAL – De Halve Marathon van Oldenzaal is gewonnen door Arnold Klieverik (LAAC Twente). De inwoner van Deurningen kwam na 1:13:32 zegevierend over de eindstreep aan de Groote Markt.

De halve marathon startte gelijktijdig met de tien kilometer. Tot de splitsing - na bijna zes kilometer - bleef een grote kopgroep bij elkaar, daarna werden beide afstanden gescheiden. Een kopgroep van vier lopers bleef over, met daarin, naast Klieverik, de Rijssenaar Leon Sanderman en de tweelingbroers Daan en Tim Jacobs uit Weesp. De laatste moest na 12 kilometer als eerste een gaatje laten, twee kilometer verderop wist Klieverik ook de andere twee te lossen.

Mooie test

“Ik liep echt lekker en hoefde niet diep te gaan. Een mooie test voor het NK Duathlon volgende week,” sprak de tevreden winnaar na afloop. Daan Jacobs bleef Sanderman in de eindsprint vier tellen voor en werd tweede in 1:14:15. Ingrid Prigge voegde nog maar eens een zege toe aan haar imposante erelijst: met 1:26:31 was ze met afstand de snelste vrouw; Vanessa Rekers (1:34:31) en Corien Wegkamp (1:36:05) kwamen op respectabele afstand van Prigge als tweede en derde over de streep.

Tien kilometer

De strijd op de tien kilometer werd beslecht in het voordeel van Devi Wolthuizen (35:15). De Enschedeër nam in het tweede deel van de race afstand van Michel Kerkdijk, die tweede werd in 35:32. TION-atleet Dave Pauelsen kwam daar weer twaalf tellen achter als derde binnen in 35:44. Snelste vrouw werd de Oldenzaalse Dione Scheuten, die na 41:01 weer terug was op de Groote Markt, voor het Hengelose duo Bianca Fortkamp (45:17) en Marlin Snuverink (45:53). De laatste liep overigens verkeerd en verloor daar een zekere tweede plaats mee.