Volledig scherm
Zwart Wit Delden, hier eerder dit seizoen spelend tegen HKC, moet zaterdag in Terschuur winnen van Revival om degradatie naar de derde klasse te ontlopen. © Albert ten Hove

Korfbalploeg Zwart Wit Delden na verlies in degradatienood

DELDEN - De korfballers van het Deldense Zwart Wit hebben nog een uiterst spannende slotronde van de competitie voor de boeg. Na het royale 24-16 thuisverlies donderdag tegen Spirit uit Voorthuizen dreigt degradatie uit de tweede klasse.

Alles hangt af van het laatste duel zaterdag in Terschuur tegen Revival. Winst betekent handhaving in de tweede klasse, bij elk ander resultaat is de ploeg van coach Rudi Struijk afhankelijk van het resultaat van mede-degradatie-kandidaat Sporting-West, dat dan tegen Spirit speelt.

De Deldense ploeg kwam er donderdagavond in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Zwart Wit maakte erg veel fouten die door Spirit genadeloos werden afgestraft waardoor de thuisploeg bij rust al aankeek tegen een 13-5 achterstand. 

Na de korfwisseling kreeg de thuisploeg weliswaar meer greep op het spel, maar de achterstand was al te groot. Via 10-18 werd het uiteindelijk een afgetekende 24-16 nederlaag.