Volledig scherm
© Pro Shots

Kuipers bij laatste 8 scheidsrechters op EK

Björn Kuipers hoort bij de laatste acht overgebleven scheidsrechters die actief zijn op het EK in Frankrijk. De Oldenzaler heeft nog geen wedstrijd toegewezen gekregen, maar mag blijven hopen op een kwartfinale, halve finale of zelfs de finale.

Kuipers kwam tot nu toe als arbiter in actie bij de wedstrijden Duitsland - Polen en Spanje - Kroatië. De tweede wedstrijd kende een moment van commotie rondom het arbitrale team, nadat Kuipers een penalty gaf aan de Spanjaarden. Die werd gemist nadat doelman Subasic uit zijn goal kwam, wat Team Kuipers op kritiek kwam te staan.

Eindelijk finale?
De Oldenzaalse scheidsrechter mag desondanks blijven hopen op een finale van een landentoernooi, een kans dit hij twee jaar terug in Brazilië misliep door de goede prestaties van het Nederlands elftal (derde plek).

Andere arbiters
De Turk Cüneyt Çakir, Carlos Velasco Carballo uit Spanje en de Engelsman Martin Atkinson zijn door de UEFA naar huis gestuurd. Welke wedstrijd Kuipers krijgt is nog niet bekend. De Duitser Felix Brych weet dat hij de wedstrijd Polen - Portugal gaat fluiten, Wales - België staat vrijdag onder leiding van de Sloveen Damir Skomina.

De overgebleven scheidsrechters zijn: Björn Kuipers (Nederland), Felix Brych (Duitsland), Viktor Kassai (Hongarije), Jonas Eriksson (Zweden), Milorad Mazic (Servië), Nicola Rizzoli (Italië), Mark Clattenburg (Engeland) en Damir Skomina (Slovenië). Ook de Pool Szymon Marciniak blijft in Frankrijk, maar kan alleen als vierde man een wedstrijd krijgen.