Volledig scherm
Laurens Jan Schothans op archieffoto. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Kwartfinale eindstation voor mannen Ravijn

WATERPOLONIJVERDAL – De waterpoloërs van Het Ravijn zijn uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. Ook het tweede duel in de kwartfinale tegen AZC ging zaterdag verloren. Na de 11-6 in Alphen aan de Rijn werd het in Nijverdal 11-10 voor de favoriet voor de landstitel.

Het verlies in eigen huis was erg zuur voor Het Ravijn. De formatie van coach Marc van Groen had het vreemdelingenlegioen uit Zuid-Holland in een wurggreep, ging ook voortdurend aan de leiding, maar in de laatste periode ging het toch nog mis.

Voorsprong

Het Ravijn begon overdonderend. In tegenstelling tot het eerste duel in Alphen werden de kansen nu wel benut en een ruime 5-2 voorsprong aan het einde van het eerste kwart was het vervolg. Die marge bleef tot in de derde periode gehandhaafd. Aan het slot van het derde kwart sloop AZC iets dichterbij, maar Het Ravijn ging met een voorsprong de afsluitende periode in: 9-7.

Beslissing

Daarin ging het toch nog mis. Via de buitenlanders Indjic, Coric en Miralis kwam AZC voor de eerste keer op voorsprong. Laurens Jan Schothans zorgde nog wel voor de 10-10, maar wederom Dejan Indjic zorgde twee minuten voor tijd voor de beslissing.