Volledig scherm
Django, het paard dat heel even eigendom van was profvoetballer Leroy Fer © Expo Talent Sale

Leroy Fer verkoopt paard direct door

ENSCHEDE - Leroy Fer heeft zijn maandagavond op de Expo Talent Sale aangekochte springpaard Django na ampel beraad weer verkocht. "Maar ik was wel serieus, hoor.”

Dat verklaart de voetballer op de website www.hippischtwente.nl. De prof van FC Twente mengde zich zaterdagavond onder de bieders op de veiling in Go Planet. De paarden die daar onder de hamer kwamen waren geselecteerd door de springruiters Jeroen Dubbeldam uit Weerselo en de broers Wim en Ben Schröder uit Tubbergen.

Het oog van Fer viel op de vierjarige ruin Django. De profvoetballer deed mee aan het bieden en kreeg het paard toegewezen in ruil voor 28.000 euro. “Mijn vriendin is helemaal gek van paarden. En Django was gewoon een heel mooi paard, dus dit moest ik wel doen.” Fer realiseerde zich dat hij tegelijk met een probleem zat. “Ik woon op een appartement en heb dus helemaal geen plaats voor een paard. Maar ik was wel serieus, hoor.”

Na ampel beraad met Jeroen Dubbeldam besloot Fer het paard toch weer te verkopen en wel aan een klant van Willem Greve uit Markelo, een andere regionale springruiter. Die klant van Greve was bij het bieden afgetroefd door Fer. Dubbeldam beloofde de voetballer op zoek te gaan naar een passend paard voor de vriendin van Fer en dan ook een plek in zijn stal beschikbaar te stellen.