Volledig scherm

Lezerstour Tubantia: al 2.600 deelnemers

ENSCHEDE - De Tour de France komt dichterbij en dat zorgt ervoor dat de Lezerstour weer begint te leven. De aanmeldingen voor het spel rond de grootste wielerkoers ter wereld komen op gang. Voor veel trouwe deelnemers zijn de veranderingen in het Tourspel een doorn in het oog, maar dat belet een groot deel niet zich toch in te schrijven.

Op dit moment zijn er ruim 2.600 deelnemers die namens De Twentsche Courant Tubantia mee doen aan de Lezerstour. Doe HIER zelf mee

Profiel aanmaken
Om het tussentijdse klassement - dat elke dag in de krant verschijnt - zo volledig mogelijk weer te geven, is het belangrijk dat elke deelnemer zijn profiel volledig maakt. Daarom is het van belang dat elke deelnemer zijn gegevens voltooit met het invullen van een voor- en achternaam en het vermelden van de woonplaats. Dat kan door op de gebruikersnaam in de rechter bovenhoek van de site te klikken. De redactie wil tijdens de Tour dagelijks een overzicht van de lezersklassementen geven.

Ook de andere dagbladen van de Persgroep doen mee aan het Tourspel. In totaal hebben vanuit alle titels bij elkaar opgeteld circa 17.000 mensen zich aangemeld. Iedereen heeft tot vijf minuten voor het begin van de eerste etappe de tijd zich aan te melden en dus mee te doen voor de prijzen, waaronder een wielrenfiets. Dus wees er snel bij voordat de mannen zaterdag 2 juli in Mont-Saint-Michel vertrekken richting de finishlijn in Sainte-Marie-du-Mont.

Vriendenleague
Ook de competities met vrienden, familie, kennissen en collega’s worden dit jaar weer druk aangemaakt. Op dit moment zijn er bij Tubantia 194 vriendenleagues gemaakt en bestaat die van het Alfa College uit de meeste deelnemers. Door een vriendenleague aan te maken is het eenvoudig om je familie, vrienden en collega’s op de voet te volgen en in de gaten te houden wie de meeste punten pakt. Je wilt je tenslotte niet laten verslaan door je vrienden, toch?

'De Grote 3'
Chris Froome, Alberto Contador en Nairo Quintana zijn de populairste renners onder de deelnemers van het tourspel. Marcel Kittel en André Greipel zijn de meest gekozen sprinters en Tom Dumoulin is de populairste Nederlander. Volgens de meeste deelnemers vormen Kittel, Greipel en Mark Cavendish de top 3 in de eerste etappe.