Volledig scherm
© ANP

Lezerstour | Winnaar Hans Kloosterman: 'Dagelijks mijn team aangepast'

Hans Kloosterman kroonde zich zondag tot winnaar bij de prominenten van de Lezerstour. De directeur van de FBK-games in Hengelo pakte na anderhalve week de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Op het eind was hij voor de rest niet meer te achterhalen.

Echt spannend was de laatste etappe dan ook niet voor Kloosterman. “Een week geleden zag ik dat mijn voorsprong heel erg opliep. Dan heb je wel het gevoel dat je het zou kunnen winnen. Ik heb dagelijks mijn team aangepast.” Kloosterman volgde de Tour de France zoveel mogelijk. “Ik heb dat voornamelijk gedaan via de app van de Tour. Op die manier bleef ik een beetje bij. De belangrijkste etappes heb ik geprobeerd te kijken, maar er waren ook andere dingen die mijn aandacht vroegen.”

Witte trui
Met zijn team in het achterhoofd volgde Kloosterman zijn gekozen renners. “Dat maakt het ook zo leuk. Met de oude Lezerstour deed ik ook al jaren mee, dat maakt het extra leuk om de Tour te volgen.” De renner die volgens de directeur voor hem het verschil heeft gemaakt is Adam Yates. “Dat was gebaseerd op het gevoel dat hij de witte trui weleens zou kunnen gaan winnen. Dat heeft hij ook gedaan.”

Cavendish
“Ik zat te twijfelen tussen Yates en Fabio Aru. Ik ben begonnen met het kijken naar op welke manier je allemaal punten kreeg. Dit jaar moest je veel meer dan andere jaren tactisch kiezen. De enige renner die ik echt gemist heb in mijn team is Mark Cavendish. Hij heeft veel punten gehad en hem had ik goed kunnen gebruiken.”

Eindstand klassement regionale prominenten
1. Hans Kloosterman (4.882 punten)
2. Bas Nijhuis (4.324)
3. Moniek Kleinsman (4.230)
4. Theo de Rooij (3.529)
5. Joost van Oostrum (3.251)
6. Joost Posthuma (3.213)
7. Bram Tankink (3.175)
8. André Manuel (3.135)
9. Merle van Benthem (3.124)
10. Arnold Bruggink (2.870)